Om Pryd

Pryd ble starta av meg, Line Lønning, i mars 2019.

Jeg ble født i 1990, og i tenårene var den store drømmen min å bli klesdesigner. På Ungdomsskolen kjøpte jeg brukte duker og sengklær på Fretex og sydde dem om til kjoler. Miljøengasjementet mitt ble enda sterkere når jeg flytta fra Karmøy, hvor jeg vokste opp, til Stavanger, for å gå på design og tekstil på videregående. Jeg engasjerte meg i Natur og Ungdom lokalt, og flytta videre til Oslo for å jobbe med miljøvern på heltid i 2010. Jeg jobba mange år med både politikk,  informasjon og design i miljøbevegelsen før jeg fant ut at jeg ville bli grafisk designer.

Jeg var ferdig utdanna grafisk designer og illustartør fra Kunsthøgskolen i Oslo i 2016. Jeg ble ferdigutdanna rett før jeg ble mamma, og etter permisjonen hadde jeg flere deltidsjobber innen design, miljø og avfallshåndtering, i tillegg til sosiale medier og informasjonsarbeid før den lille familien min flytta tilbake til Stavanger og jeg begynte å jobbe fulltid som frilanser. 

Etter noen år som frilanser ønska jeg meg et helt eget prosjekt. Tanken var å ha noen jeg kunne jobbe med mellom frilansoppdragene. Jeg ville jobbe med de temaene jeg brant for, og bestemme helt selv hva jeg skulle lage, men jeg leita etter et format som skilte seg litt ut, og som kunne ha en funksjon i seg selv. Min bakgrunn i design og tekstil, og arbeid med miljø og klima ble forent i det ideen om å brodere strykemerker først dukka opp. Jeg søkte om penger og fant en brukt broderingsmaskin på Finn.no, og slik, i mars 2019, ble Pryd til. Det tok ikke lang tid før Pryd endte opp med å bli fulltidsjobben min - og drømmejobben jeg ikke helt visste at jeg ønska meg.

I juni 2022 streika broderingsmaskinen min, og jeg fryktet at Pryd-eventyret var over. Etter å ha prøvd å reparere den uten hell besluttet jeg å heller gjøre alt jeg kunne for å få skrapt sammen nok penger til å kjøpe en ny. Jeg fikk så mye hjelp og støtte fra kunder og følgere, startet en spleis og fikk samlet inn nok penger til at banken også ga meg et lite lån og jeg fikk kjøpt inn ny maskin. I dag driver jeg Pryd på fulltid og helt alene, fra kontoret på Consulatet i Stavanger Øst.